Home Lajme Manastiri i Deçanit i reagon Qeverisë Kurti: Po harroni se që 6...

Manastiri i Deçanit i reagon Qeverisë Kurti: Po harroni se që 6 vjet po e injoroni vendimin e Kushtetueses

83
0
SHARE

Manastiri i Deçanit i reagon Qeverisë Kurti: Po harroni se që 6 vjet po e injoroni vendimin e Kushtetueses

Pas përplasjes së Qeverisë së Kosovës me organizatën Europa Nostra, pasi që kjo e fundit e ka konsideruar të rrezikuar Manastirin e Deçanit, ka reaguar zyrtarisht edhe vetë manastiri.
Përmes Twtterit, Manastiri i Deçanit i është drejtuar qeverisë, pasi që minsitrat Liburn Aliu dhe Hajrullah Ceku, i kanë kërkuar Europa Nostra’s që t’i kërkojë falje Kosovës për konstatimin e bërë.

“Institucionet e Kosovës pretendojnë se Manastiri i Deçanit gëzon mbrojtje të plotë ligjore dhe kërkojnë një kërkimfalje nga Europa Nostra. Ata harrojnë se për 6 vite me radhë injorohet vendimi i Gjykatës Kushtetuese për tokën e manastirit dhe marrëveshja për Këshillin e Monitorimit të Zbatimit për një rrugë anësore rreth zonës së mbrojtur të manastirit”, thuhet në reagim.